Beeldverslag door: Bas Kerkdijk EMI1Vl 
Dinsdag Ochtend: 
De eerste dag van de doewerk gingen we 's ochtends naar het Beeld en Geluid museum. Het is een erg iconisch gebouw en is goed te herkennen. Ik was er nog nooit eerder geweest en was zeer benieuwd.
Het was een zeer indrukwekkend gebouw. 
Eerst kregen we een kleine presentatie daarna mochten we de tentoonstelling in.
Met de leuke interactieve onderdelen van de tentoonstelling waren we wel een ochtend bezig.
Er was veel te zien. Interessante relikwieën uit de geschiedenis van de media. Het is goed te zien dat de tijd erg veranderd is. Grappig was dat wij ook nog eens in de MIC nieuwsbrief stonden:
Het Nieuws of Nonsense was enigszins best eye opening. Het gaf een goed beeld van het (nep) nieuws op social media.
Hierna kregen wij een kijkje in het archief van Beeld en Geluid museum. Ik vond het grappig om te zien hoe de technologie door de jaren heen zo snel is veranderd. 
Dinsdag Middag:
Na het Beeld en Geluid museum gingen ik, Jan Willem, Jordi en Cas door naar Amsterdam. Dit was voor het museum bezoek wat we moesten doen. Ons idee was om naar één van de meest iconische musea van Nederland te gaan; Het Rijksmuseum in Amsterdam.
De volgende 3 foto's waren van de opdracht die wij in het museum moesten doen. Wij moesten doormiddel van een dobbelsteen vragen beantwoorden en kwamen hierdoor bij bepaalde schilderijen terecht. Voor de dobbelsteen gebruikten zijn Siri op een iPhone door te zeggen: "Siri rol een dobbelsteen."
Ik was een keer eerder bij het Rijksmuseum geweest. Dit vond ik toen ook al een mooie tentoonstelling. In deze tentoonstelling zijn voornamelijk gebruiksvoorwerpen uit de geschiedenis te zien. 
Woensdag:
Op deze vroege ochtend gingen wij de film: Est Wieder Da kijken. Dit was een zeer interessante film maar je moet het vooral niet te serieus nemen. Het tijdstip mag van mij de volgende keer wel iets later ;)
Vrijdag:
Vandaag hadden we een presentatie van George van Hal over hoe science fiction al snel science fact kan worden en bijv. hoe groot het universum is. Persoonlijk vind ik dit een heel interessant onderwerp. Dit ik ook mijn hobby waar ik mij veel in verdiep. Ik weet hier dus ook al veel van af en heb weinig nieuwe dingen geleerd maar het was wel leuk om hier een presentatie over te horen van iemand met dezelfde passie.
Conclusie:
Het was een interessante week met leuke activiteiten. Ik heb genoten van alle dingen die je niet snel uit je zelf onderneemt. Zeker de moeite waard!
Back to Top